Historia
Slider

En titt i backspegeln

Jerry och Christer Åkesson fick tidigt ett genuint bilintresse som de ärvt av sin far Holger. Även intresset för affärer visade sig snabbt. Redan som tonåring köpte och sålde Jerry cyklar, mopeder och epatraktorer. I efterhand övergick han till bilar och motorcyklar.

Läs gärna vår katalog

Broschyr

Jerry och Christer

Brett kontaktnät utomlands

1997 anlade Jerry och Christer en grusplan vid Lidköpingsvägen, som snart fylldes med importerade tyska bilar. Affärerna utomlands gav ett kontaktnät som än i dag är en av grundpelarna i företaget.

Agentur Honda-återförsäljare

Sommaren 1998 köpte Jerry och Christer köpte den första lokalen som snabbt blev för liten och därför utökades med en fastighet nära det gamla tenngjuteriet. Lokalen totalrenoverades och var inflyttningsklar sommaren 2001. Med tiden avtog importen av bilar och efter att den tidigare återförsäljaren ”Pelle på Tappen” i Götene pensionerat sig, övertog företaget agenturen som Honda återförsäljare.

Honda märke

Expansion och ny verkstad

Avtalet med Honda blev klart och målet var att årligen sälja 35 nya och cirka 300 begagnade bilar. Detta mål höjdes snabbt och redan 2007 var målet att sälja 200 nya och 1000 begagnade bilar. Expansionen medförde att de gamla lokalerna blev för små. Åkerbloms bilverkstad med personal togs över och en ny verkstad inreddes i
fastigheten bredvid bilhallen.

Tog över Tools lokaler

Tillbyggnader gjordes motsvarande 800 kvm och ytterligare tillväxt ledde fram till planer på att överta Tools lokaler i Götene. 2011 var överenskommelsen med Tools färdig och lokalerna byggdes om och anpassades till företagets behov med bland annat en stor modern bilhall. Detta var företagets hittills största projekt som innebar
att all försäljning stod stilla under tio veckor. Verksamheten för verkstaden kunde dock löpa på som vanligt under ombyggnaden i de gamla lokalerna tills
ombyggnationen var helt klar.

Tvätthall och rekonditionering med senaste tekniken

De nya lokalerna omfattade förutom bilhall och verkstad även en tvätthall och en separat avdelning för rekonditionering av bilar, utrustade med den senaste tekniken. Tanken var att tvätthallen kunde nyttjas av allmänheten.

 

Däcklager med totalt 1500 däckplatser

2011 byggdes även däcklager som under åren har byggts ut några gånger och är över 600 kvm och har totalt 1500 däckplatser.

Sveriges största Hondaåterförsäljare

2014 byggde vi bensinstation ihop med anläggningen och bilprovning i vår gamla verkstad och blev Sveriges största Hondaåterförsäljare i volym.

Mazda blev ett ytterligare kvalitetsmärke

Våren 2015 bestämde vi att det var dags för att satsa på något nytt. Mazda introducerades som ytterligare ett kvalitetsmärke och även Hondas trädgårdsmaskiner. Satsningen innebar att lokalerna blev för små och därför byggdes hela hallen om och utökade verkstaden till tio arbetsplatser. Vår rekondavdelning
utökades till femton arbetsplatser och dessutom en helt ny kundmottagning med fyra arbetsplatser.

Mazda Märke

Nya laserstyrda hjulinställare och AC-behörigheter

2016 byggde vi om vår verkstad och fick en komplett däckverkstad med nya laserstyrda hjulinställningsmaskiner och dessutom AC behörigheter med mera. Vi blev även auktoriserade för våra märken när det gäller byte av rutor till alla våra
kunder.

 

gruppbild salegruppbild verkstad

Stor efterfrågan på hyrbilar

2018 kom Robert Åkesson in i bilden och tog över hyrbilsansvaret genom att utöka flottan till ett 25 tal bilar och bussar.

Större bilhall och Skaraborgs modernaste tvätthall

2018 var det dags att sätta spaden i marken igen. Dels bygger vi det som skulle bli Skaraborgs modernaste tvätthall och dels byggde vi ut bilhallen med ytterligare 1150 kvm för Dodge/Ram och Opel, en yta där även Sun Living husbilar ryms idag. Vi invigde hallen genom att anordna vad som förmodligen var Götenes största fest genom alla tider med 1100 sittande gäster.

2020 så byggde vi en separat verkstad för USA-bilar som antagligen är Sveriges modernaste, totalt har verkstaden i Götene 14 arbetsplatser och i Lidköping 10 st.

Satsar i Lidköping

2021 inleddes nästa stora epok, denna gång utanför Götene. Efter förvärvet av Bröderna Larssons anläggning i Lidköping, som stått tom sedan sommaren 2020, så tog vi beslutet att satsa på en helt ny anläggning. I augusti 2021 slog vi upp portarna i Lidköping för Sveriges enskilt största Opel Professional-anläggning med Henrik Ulfvengren som ansvarig för Opel. Hallen är på 4500 kvm med en helt separat begagnatavdelning. Vi har byggt om hela hallen så att alla flöden för rekond, verkstad och lager blir väldigt effektiva. Med ny fasad och ett modernt inre så har vi toppmodern anläggning att tillgå.

Ombyggnad

Kontaktuppgifter

Växel: 0511-502 90

E-post försäljning: info@akessonsbil.se
E-post verkstad: verkstad@akessonsbil.se

Facebook Instagram

Öppettider försäljning

Mån – Tor: 10.00 – 18.00
Fredag: 10.00 – 17.00
Lördag: 10.00 – 14.00 (stängt juli-augusti)

Öppettider verkstad

Mån – Tor: 07.30 – 16.30
Fredag: 07.30 – 15.30

Honda bil
Dodge Ram
Opel
Sun Living
Mazda
Dodge

Åkessons Bil Götene