Historia
Slider

En titt i backspegeln

Jerry och Christer Åkesson fick tidigt ett genuint bilintresse som de ärvt av sin far Holger. Även intresset för affärer visade sig snabbt. Redan som tonåring köpte och sålde Jerry cyklar, mopeder och epatraktorer. I efterhand övergick han till bilar och motorcyklar.

Läs gärna vår katalog

Broschyr

Jerry och Christer

Brett kontaktnät utomlands

1997 anlade Jerry och Christer en grusplan vid Lidköpingsvägen, som snart fylldes med importerade tyska bilar. Affärerna utomlands gav ett kontaktnät som än i dag är en av grundpelarna i företaget.

Agentur Honda-återförsäljare

Sommaren 1998 köpte Jerry och Christer köpte den första lokalen som snabbt blev för liten och därför utökades med en fastighet nära det gamla tenngjuteriet. Lokalen totalrenoverades och var inflyttningsklar sommaren 2001. Med tiden avtog importen av bilar och efter att den tidigare återförsäljaren ”Pelle på Tappen” i Götene pensionerat sig, övertog företaget agenturen som Honda-återförsäljare.

Honda märke

Expansion och ny verkstad

Avtalet med Honda blev klart och målet var att årligen sälja 35 nya och cirka 300 begagnade bilar. Detta mål höjdes snabbt och redan 2007 var målet att sälja 200 nya och 1000 begagnade bilar. Expansionen medförde att de gamla lokalerna blev för små. Åkerbloms bilverkstad med personal togs över och en ny verkstad inreddes i fastigheten bredvid bilhallen.

Tog över Tools lokaler

Tillbyggnader gjordes motsvarande 800 kvm och ytterligare tillväxt ledde fram till planer på att överta Tools lokaler i Götene. 2011 var  överenskommelsen med Tools färdig och lokalerna byggdes om och anpassades till företagets behov med bland annat en stor modern bilhall. Detta var företagets hittills största projekt som innebar att all försäljning stod stilla under tio veckor. Verksamheten för verkstaden kunde dock löpa på som vanligt under ombyggnaden i de gamla lokalerna tills ombyggnationen var helt klar.

Tvätthall och rekonditionering med senaste tekniken

De nya lokalerna omfattade förutom bilhall och verkstad även en tvätthall och en separat avdelning för rekonditionering av bilar, utrustade med den senaste tekniken. Tanken var att tvätthallen kunde nyttjas av av allmänheten.

 

Däcklager med totalt 1000 däckplatser

2011 byggdes även däcklager som under åren har byggts ut några gånger och är över 600 kvm och har totalt 1000 däckplatser. I dag har företaget cirka 20 anställda varav flera har varit med sedan starten.

Sveriges största Honda återförsäljare

2014 byggde vi bensinstation ihop med anläggningen och bilprovning i Clear car ́s regi i vår gamla verkstad och blev Sveriges största Honda återförsäljare i volym.

Mazda blev ett ytterligare kvalitetsmärke

Våren 2015 bestämde vi att det var dags för att satsa på en ny epok. Mazda introducerades som ytterligare ett kvalitetsmärke och även Hondas trädgårdsmaskiner. Satsningen innebar att lokalerna blev för små och därför byggdes hela hallen om och utökade verkstaden till tio arbetsplatser. Vår recond avdelning utökades till femton arbetsplatser och dessutom en helt ny kundmottagning med fyra arbetsplatser.

Mazda Märke

Ny organisation försäljning

2015 skapade vi en helt ny organisation när det gäller försäljning då Ronnie Anderssson blev Honda ansvarig och Reine Thunberg ansvarig för Mazda. Vår befintliga hall blev nybilshall med cirka 800 kvm per märke och vår begagnat hall med 1700 kvm.  Bilhallen idag är cirka 3300 kvm och verkstad samt second lager på totalt 1700 kvm. Vi finns på totalt 5000 kvm.

Nya laserstyrda hjulinställare och AC-behörigheter

2016 hamnade det mesta på plats i den nya organisationen, allt flöt på som det skulle. Vi jobbade stenhårt och kom upp i cirka 1700 sålda bilar varav 450 var nya. Vi byggde om vår verkstad och fick en komplett däckverkstad med nya laser styrda hjulinställningsmaskiner och dessutom AC behörigheter med mera. Vi blev även auktoriserade för våra märken när det gäller byte av rutor till alla våra kunder.

 

kessonsbils Personal

Stor efterfrågan på hyrbilar

Vi var taggade att gör något nytt och började planera för nästa utbygge med många idéer. Under tiden märkte vi att det var stor efterfrågan på hyrbilar om bilar hade körts sönder. Då kom Robert Åkesson in i bilden och tog över hyrbilsansvaret och dessutom utökade flottan till ett 25 tal bilar och bussar.

Skaraborgs modernaste tvätthall

2018- I år var det dags att sätta spaden i marken igen och efter många funderingar hade vi klart för oss hur vi ville att det skulle se ut. Planen var att bygga en separat tvätthall på norra gaveln med en helt ny automat-tvätt enbart för allmänheten som man kan köra rakt igenom. Tvätthallen som blir Skaraborgs modernaste, kommer att vara färdig i mitten av september.

Invigning i oktober 2018

Hallen förlängs så att den begagnade delen blir 46 meter och totalt 120 meter gånger 25m. Vi delar av hallen för separat leverans plus ett utrymme för märket Dodge och Ram. Den delen kommer att vara färdig i slutet av oktober och då har vi stor invigning. Sist vi invigde vår begagnat hall kom det cirka 800 personer på VIP kvällen, med uppträdande, mat och mycket glädje. Denna gången ska vi göra festen ännu bättre.

Ombyggnad

Kontaktuppgifter

Växel: 0511-502 90

e-post försäljning: info@akessonsbil.se
e-post verkstad: verkstad@akessonsbil.se

 

Facebook Instagram

Öppettider försäljning

Mån – Tor: 10.00 – 18.00
Fredag: 10.00 – 17.00
Lördag: 10.00 – 14.00

Avvikande öppettider PÅSK
Skärtorsdag 1 april 09.00-17.00
Långfredagen 2 april tom 5 april STÄNGT.
Välkomna åter tisdag 6 april.

Öppettider verkstad

Mån – Tor: 07.30 – 16.30
Fredag: 07.30 – 15.30

Honda bil
Dodge Ram
Opel
Chatenet
Mazda
Dodge

Åkessonsbil